Dimyat’a giden bayiler evdeki pirinçten oluyor….

Rekabet Kurulu’nun intifa kararına karşı dağıtım şirketleri öyle bir karşı plan yaptılar ki, bayiler ne yapacağını şaşırdı kaldı. Çünkü diyorlar ki, “İntifanın bitmesini mi istiyorsun, o zaman ver bakalım paraları geri.”

Duyumlara göre Petrol Ofisi 3200 istasyonundan 1000 e yakınına ihtarname çekerek intifa bedellerini, yatırım ödemelerini, kira bedellerini ve diğer tüm ödemelerini geri istedi. Bu istemde, 15 gün süre içinde geri ödeme konusunda bir anlaşma yapılmaz, teminat verilmezse dava açacağını da belirtti. Ayrıca ihtarname ile, ariyet verdiği tüm malzeme ve teçhizatın da iadesini istedi.

Biz bu sayfalardan yıllarca, bayilere çağrı yaparak mesleki ilişki içinde bulundukları EPDK, dağıtım şirketleri, Rekabet Kurumu, Belediyeler ve benzeri tüm kurumların hukuk bürolarının, avukatlarının bulunduğunu, bunlarla olan hukuki işlemlerde de bayilerin tek başlarına hareket etmemeleri gerektiğini, mutlaka bir avukata başvurmaları gerektiğini yazdık, beyan ettik.

Nitekim Rekabet Kurulu’nun aldığı 5 yıllık karara sevinen bayilere karşı dağıtım şirketlerinin avukatları öyle bir yol buldular ki, bayileri şimdi başka bir telaş aldı. Çünkü dağıtım şirketi diyor ki, sen istesen de Rekabet Kurulu kararı karşısında 5 yıldan fazla sözleşme yapılamaz, o zaman fazla aldığın paraları, yatırımları, ne yaparsan yap iade edeceksin.

Size şimdi sebepsiz zenginleşme davaları açılacak ve bu davalardaki istemler, intifa bedeli, yatırım bedeli, kira bedeli, kredi vs. çeşitli isimler altında olacak. Bunların her biri için savunmalar ayrı ayrı olacaktır ve geri verilmesi gerekip gerekmediği ödenen para, mal, vs. ne ise ona göre belli olacaktır. Bu sebeple ihtarnamelere cevap vermeden bir avukata başvurun, cevap verilip verilmemesine o karar versin. Çünkü verilecek cevap ilerde davada sizi çıkmaza sokabilir. Davaya bakacak avukatınızın bu ihtarnamelere cevap verip vermeyeceğine karar vermesi, en doğru yol olacaktır. Bugün sizin ihtarnameye vereceğiniz cevap, davaya bakacak avukatın ileri süreceği hukuki sebeplerle çelişebilir. Bu sebeple çizilecek hukuki yolun tayinini bırakın avukatınız yapsın.

Rekabet Kurulu kararına sevinirken evdeki pirinçten olmayın.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Henüz yorum yok, ilk yorumu yazabilirsiniz! :)

Türkiye'nin Enerji Hukuku Sitesi