İntifada Stopaj Olmaz

İdare mahkemesince “Taşınmazlar  üzerinde intifa hakkı kurulması karşılığı ödenen bedelden stopaj alınmayacağına dair” verilen karar Danıştay tarafından onaylandı. Bu sebeple dağıtım şirketlerine intifa hakkı verilen gayrımenkuller için kesilen stopajın geri alınması mümkün olmaktadır. Bazı dağıtım şirketleri ise bayilere ödeyeceği intifa bedelinden stopaj kesntisi yaparak maliyeye yatıracağını beyan etmekte ve fakat yaptığımız araştırmada böyle bir yargılamanın devam ettiğini öğrenen şirketlerin stopajları yatırmayarak ellerinde tuttukları anlaşılmıştır. Bayiler bu paraları dava açarak dağıtım şirketlerinden alabileceklerdir.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

12 Cevaplar | “İntifada Stopaj Olmaz”

  1. PEKİ BU YATIRDIĞIMIZ STOPAJLARI GERİ NASIL ALABİLİRİZ?

  2. Şahısa ait bir mülk üzerinde kurulan intifa karşılığı alınan paradan stopaj kesilmeyecek de ; peki bu alınan paradan şahıs direk gayri menkul kazanç vergisi ödemek durumunda kalmayacak mı?. Dağıtım şirketi de stopaj ödemezse ödenecek tüm vergilier istasyon tapusu sahibi olan gerçek kişiye kalır? MI ? Bu da %35 e varan dilimlere kadar çıkar bize bişey kalmaz sayın editör. Yanlış düşünmüyorsam ?

  3. Yunuz bey, duruma göre dava açabilirsiniz. Stopajın halen kimde olduğunu bilmek gerekir ki dava ona karşı açılabilsin.

  4. Murat bey, dağıtım şirketi yatırdığı stopajı zaten sizden kesiyor.

  5. Değerli editör. intifa ve kira şerhi aynı şeymidir. kira şerhi için stopaj alabilirmi

  6. Mehmet bey, intifada stopaj yok, kirada var.

  7. rekabet kurulu kararı geregi intifamız kaldırıldı fakat dağıtım şirketi intifa kaldırırken tapudaki yaptığı işlem şçşn olan harc bedelini bizden istemektedir bu ne kadar kanuni ve yerindedir?
    teşekürler

  8. Hakan bey harçlar size aittir.

  9. Sayın editör;

    Şirket ortagı Şahsa ait bir dükkanı,Şirkete geçirilmesinde bir mahsur varmıdır?İşlemlerin bedeli nasıl hesaplanır ne kadar külfetli bir iş olur?

  10. Ali bey kusura bakmayın ama soruyu anlayamadık. Ayrıca akaryakıtla da alakasını anlamadık.

  11. ŞİMDİ 21.12.2006 TARİHİNDE VEYA DAHA SONRA VERİLEN BİR İNTİFA İÇİN DAĞITITCI TARAFINDAN ODENMİŞ VEYA ODENMEMİŞ BEDELİ İADE ALABİLİRMİYİZ?buda bir sebepsiz zenginleşme değilmidir.

  12. Furkan bey ne demek istediğiniz anlamadık.

Türkiye'nin Enerji Hukuku Sitesi